Sorğu |
Saytımız necedir?
Cemi fikirler: 56
|
|
| | |
|
Ardını oxu
Kartofun faydaları
Qabıqları soyularaq bişirilən kartofun 25 faiz nisbətində C vitaminin itirir. Bu səbəblə kartofları qabığı ilə bütün olaraq sobada, buxarda ya da az suda bişirilməsi daha uyğun olar. Kartof əhəmiyyətli nişasta qaynağı olmaqla birlikdə, yüksək nisbətdə zülal vardır. Kartof zülalın ehtiva etdiyi amin turşuları bəslənmə baxımından son dərəcə əhəmiyyətlidir. Bu amin turşularının dərhal hamısı körpə bəslənməsi və müalicədə dərman xüsusiyyətindəki maddələrdir. Kartofda olan zülalının faydalanma dəyəri isə 71 faiz nisbətindədir. Çox miqdarda yeyildiyində gündəlik C vitamini ehtiyacını qarşılaması baxımından əhəmiyyət daşıyar. Kartof, içində saxladığı karbonhidrat, B və C vitaminləri, zülal, kalsium, dəmir və potasyumla qida dəyəri xeyli yüksək bir tərəvəzdir. Sitrus bitkiləridən sonra ən çox vitamin ehtiva edən qida olma xüsusiyyətinə malikdir. Kartofun 20 faizi karbonhidrattır. Xolesterol ehtiva etməz, kalori dəyəri də olduqca aşağıdır. 100 qram kartof 40 kalori ehtiva edər.
Fikirlərinizi bildriməyi unudmayın
|
Bölmə: Maraqlı, Xəbərlər | əlavə edən: svam (18.04.2008)
| Müəllif: svam
|
Baxışlar: 685
|
Sadəcə qeydiyyatdan keçmiş istifadəçilər şərh yaza bilər [ Qeydiyyat | Giriş ]
| |
|
Statistika |
Cəmi xətdə olan: 1 Qonaqlar: 1 İstifadəçilər: 0 |
|